AZ

Təbii yağı saxta yağdan necə ayırmalı

Kərə yağı istehsalının tarixi min illərə gedib çıxır. Qədim dövrlərdə ondan təkcə yemək kimi deyil, həm də kosmetik məqsədlər üçün istifadə olunurdu.
Kərə yağında nə olduğunu heç düşünmüsünüzmü? Demək olar ki, hər gün istifadə edirik, lakin nadir hallarda istehlak etdiyimiz məhsulun keyfiyyətinə şübhə edirik.
Bu gün aşağı keyfiyyətli yağın qurbanı olmamağı və bu səhvə yol verməmək üçün hansı əlamətlərə diqqət yetirməli olduğunuzu anladacağıq. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, əsas təhlükə təbii süd yağının əvəzinə ucuz bitki yağları olan saxta kərə yağıdır.
Belə bir məhsul sağlamlığa ciddi zərər verə bilər və bir çox sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.

Evdə yağı necə yoxlamaq olar?
Biinci üsul kərə yağını dondurmaqdır. Təbii kərə yağı dondurucuda bərkiməldir, əgər yumşaq qalırsa, deməli, tərkibində yad maddələr var.
Bundan əlavə, bir ərimə testi keçirə və ya məhsulun dadını və aromasını qiymətləndirə bilərsiniz.

Saxta yağdan istifadə etmək niyə təhlükəlidir?
Saxta kərə yağı sağlamlığınıza mənfi təsir göstərə bilər. Xolesterol səviyyəsini artırır, həzm problemlərinə səbəb olur və ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.
Ona görə də kərə yağı seçərkən hansı əlamətlərə diqqət yetirmək lazım olduğunu bilmək və istifadə etməzdən əvvəl həmişə onun keyfiyyətini yoxlamaq vacibdir.

Seçilən
6
ucnoqta.az

1Mənbələr