Balqabaq salatı qidalandırıcı və dadlı yeməkdir, axşam yeməyində yan yeməyi əvəz edə bilər.
Turkustan.az xəbər verir ki, sağlam yağlarla birlikdə bu parlaq payız meyvəsi bədənə bir çox faydalı maddələr ötürür.
Aşpazlar təzə yarpaqlı göyərti, pendir və keşyu ilə qovrulmuş balqabaq salatı hazırlamağı məsləhət görürlər.
Bişirmə üsulu:
Başlamaq üçün, balqabağı soyun və kiçik kublara doğrayın, sonra yumşaq olana qədər rozmarin budaqları ilə bişirin. Mütəxəssislər sobanın temperaturunu 180°C-yə qoymağı məsləhət görürlər.
Balqabaq bişirilərkən, sousu hazırlayın. Zeytun yağı, limon suyu və baldan ibarət sadə və klassik bir sous.
İndi salatı hazırlamaq vaxtıdır. Kahı yarpaqlarını bir boşqaba qoyun və üzərinə bişmiş balqabaq, incə dilimlənmiş pendir və keşyu qoyun. Hazırlanmış sousu salatın üzərinə tökməyi unutmayın.
Kulinariya mütəxəssisləri həmçinin salata ədviyyatlı dad qatmaq üçün təzə acı bibər əlavə etməyi təklif edirlər.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az