...Acılı qidalar maddələr mübadiləsini sürətləndirir ki, bu da ürək-damar sistemini aktivləşdirir. Bu zaman toksinlərxaric edilir və arıqlamağa kömək edir. Ancaq xatırlamaq lazımdır ki, bu cür yemək çox duzlu olmamalıdır, çünki həddindən artıq duz şişkinliyə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, araşdırmalar göstərir ki, ədviyyatlı qidalar əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdıra bilən serotonin istehsalını təşviq edir və ədviyyatlı qidaları şirin yeməklərə yaxşı alternativ edir.
Bununla belə, ədviyyatlı qidalar qastrit və ya xora kimi mədə xəstəlikləri olan insanlar üçün təhlükəli ola bilər.
Belə hallarda ədviyyatlı qidalar iltihablı prosesləri təhrik edə bilər. Həmçinin, “odlu” qidalar ürək yanmasına səbəb ola bilər, buna görə də bu fenomenə meylli olanlar diqqətli olmalıdırlar.
SİA-nın məlumatına görə, “Kaibitskie Zori” nəşri xəbər verir ki, ədviyyatlı yemək yeyərkən, xüsusən də əks göstəriş olmadıqda, nisbət hissini qorumaq sağlamlığın açarıdır.Nazlı Almuradova