Tərkibində geni dəyişdirilmiş orqanizmlər (GMO) olan məhsullar insan sağlamlığına necə təsir edir?
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Yelena Malışeva və immunoloq Andrey Prodeus “Sağlam yaşa!” verilişinin efirində bu sualı cavablandırıblar.
Mütəxəssislər bu cür məhsulların zərərləri haqqında mifi təkzib ediblər. Onların fikrincə, yeyilən hər şey mədədəki xlorid turşusunda işlənir.
"Kənd təsərrüfatı genetik modifikasiya olmadan yaşaya bilməz, əks halda məhsul olmayacaq", - Malışeva deyib. O əlavə edib ki, əks halda almaları qurdlar yeyər, hər şey şaxtadan ölər və bolluq olmaz.
Həkimin sözlərinə görə, yeyilən bütün qidalar mədədə xlor turşusunda işlənir.
Prodeus etiraf etdi ki, bir məhsulun piştaxtada daha dayanıqlı olması və daha yaxşı xüsusiyyətlərə malik olması üçün bir və ya iki gen dəyişdirildikdə, DNT strukturu bir qədər dəyişir. "Amma bunların hamısı ilkin molekullara parçalanır və bu tikinti blokları eynidir - sizdə, məndə, pomidorda, hər kəsdə", - immunoloq əlavə edib.