Limonu kəsib soyuducuda saxlamaq vitamin itkisinə səbəb olur və sağlamlıq üçün risk yarada bilər. Limonun təravətini qorumaq və qida dəyərini itirməmək üçün düzgün saxlanma üsulları vacibdir.
Mətbəxdə ən çox edilən səhvlərdən biri limonun düzgün saxlanılmamasıdır. Xüsusilə kəsilmiş limonları soyuducuda saxlamaq geniş yayılmış bir üsul olsa da, mütəxəssislər bunun sağlamlıq baxımından təhlükəli ola biləcəyini bildirirlər.
Kəsilmiş limonu soyuducuya qoymayın!
Limon yüksək C vitamini ilə orqanizmə böyük fayda verir. Lakin limon kəsildikdən sonra tərkibindəki suyun buxarlanması və vitamin itkisi baş verir. Soyuducuda saxlanılan kəsilmiş limon, bu prosesi daha da sürətləndirir.
Bundan əlavə, kəsilmiş limonun havayla təması mikroorqanizmlərin sürətlə çoxalmasına səbəb ola bilər. Xüsusilə uzun müddət saxlandıqda, bu mikroorqanizmlər limonun xarab olmasına və sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər.
Limonun təzə qalmasını təmin etmək və sağlam qidalanmanı qorumaq üçün onu bütöv şəkildə saxlamaq və ehtiyac olduqda dilimləmək tövsiyə edilir.
Vüsal Orucov