AZ

Qəhvə cavanlarda şəkəri qaldırır və diabetə yaxınlaşdırır– Həkim




Qəhvə qanda qlükoza səviyyəsini artırır və şəkərlə yüksək sıçrayış yaradır.


“Medicina” xəbər verir ki, qastroenteroloq Svetlana İlyaşenko şəkərli qəhvənin orqanizmə necə bir yük olduğunu açıqlayıb.


“Qəhvə özü qanda qlükoza səviyyəsini artırır və içkiyə şəkər əlavə etsəniz, orqanizmə yük daha da artacaq.


Çox miqdarda şəkər zərərlidir, çünki qəhvənin özü müvəqqəti olaraq qanda qlükoza səviyyəsini artırır. Buna görə də, həzm sisteminə və bütövlükdə bütün bədənə əlavə bir yük olur”.


Həkimlər şəkərli qəhvənin zərərləri haqqında başqa nə deyirlər?
Kalorilərdə artım. Qəhvəyə şəkər əlavə etmək onun kaloriliyini artırır ki, bu da çəki artımına səbəb olur.

Dişlərlə bağlı problemlər. Şəkər diş çürüməsi və digər diş xəstəliklərinin əsas səbəblərindən biridir.

Artan triqliserid səviyyələri. Həddindən artıq şəkər istehlakı qanda triqliseridlərin yüksək səviyyəsinə səbəb ola bilər ki, bu da ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.

Həzm problemləri. Bəzi insanlar üçün şəkər mədə narahatlığına səbəb ola bilər və ya irritabl bağırsaq sindromunun simptomlarını pisləşdirə bilər.


Aygün Musayeva


Seçilən
5
medicina.az

1Mənbələr