Böyük Britaniya alimlərinin araşdırmasına görə, gündəlik qəhvə istehlakı, erkən ölümlə bağlı riski 29-31 faiz azaldır. Böyük Britaniya alimlərinin araşdırmasına görə, gündəlik qəhvə istehlakı, erkən ölümlə bağlı riski 29-31 faiz azaldır. Bu, qəhvənin tərkibindəki antioksidantlar və polifenolların sağlamlığa müsbət təsirindən qaynaqlanır. Alimlər bildiriblər ki, qəhvə, xroniki xəstəliklərin inkişaf riskini azaldır və ürək-damar sağlamlığını qorumağa kömək edir.Bundan əlavə, qəhvə beyindəki iltihabi prosesləri azaldır, zehni fəallığı artırır və fiziki yorğunluğa qarşı mübarizədə effektivdir. Lakin, alimlər qəhvənin istehlakını müvafiq miqdarda saxlamağı tövsiyə edirlər, çünki çox miqdarda içildikdə qəhvə əsəbilik və narahatlıq yarada bilər.Ümumiyyətlə, tədqiqatlar qəhvənin gündəlik istifadəsinin düzgün miqdarda sağlamlığa faydalı olduğunu göstərir. Lakin qəhvə içməyin mənfi təsirlərini qarşısını almaq üçün çox miqdarda içməmək və sağlam həyat tərzini davam etdirmək vacibdir.Səidə Mustafa
Diqqət Çəkənlər
«20 milyon insan»: Rada deputatı Zelenskinin planını açıqlayıb
Bayden, vida müraciətində Tramp administrasiyasına uğurlar arzuladığını bildirib
Bakıda Türkdilli Dövlətlər Təşkilatının toplantısı keçirilir