Paxlava necə hazırlanır?
Qlobal.net sizə evdə Paxlava bişirmək üçün resept təqdim edir:
RESEPT
Paxlava xəmiri:
250 q. süd,
0.5 çay qaşığı maya,
1 çay qaşığı şəkər tozu,
0.5 çay qaşığı duz,
1 paket vanil,
2 yumurta sarısı və 1 bütöv yumurta,
4 xörək qaşığı xama,
150 q. yağ, 7 stəkan un.
Paxlava şərbəti:
2 stəkan şəkər tozu,
1.5 stəkan su,
0.5 xörək qaşığı limon suyu.
Paxlava içliyi:
600 q. qoz ləpəsi,
400 q. şəkər tozu,
1 çay qaşığı hil.
150 q. yağ (araları üçün) 150 q. yağ (üzərinə bişən vaxt)
Paxlavanın üzərinə:
2 yumurta sarısı,
1.5 xörək qaşığı süd.
Paxlava sayı qədər qoz
Fidan
Qlobal.net