Son tədqiqatlar göstərir ki, fındıq istehlakı ürək xəstəlikləri riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. Qoz və ya fıstıq yerinə hər həftə bir ovuc fındıq istehlak edənlər, bədənlərindəki dəyişikliklərə inanmayacaqlar.
Day.Az Milli.Az-a istinadən xəbər verir ki, fındıq "pis" LDL xolesterolunu azaldır və HDL xolesterolunu artıraraq ürək sağlamlığını yaxşılaşdırır. Həftədə 5 və ya daha çox dəfə fındıq yeyən insanların ürək-damar xəstəliklərinə tutulma riski %14 azalır.
Fındıq dislipidemiya, tip 2 diabet və metabolik sindrom kimi problemləri azaltmağa kömək edir və koroner ürək xəstəliyindən qoruyur.
210.000-dən çox tibb işçisinin məlumatları əsasında edilən bir araşdırma qoz-fındıq istehlakının koroner ürək xəstəliyi riskini %20 azaldığını göstərib.
Fındıq istehlak edənlər ürək-damar xəstəliklərindən 34% daha az ölüm riski daşıyırlar.
Hər həftə 28 qram fındıq istehlak edənlərin ürək-damar xəstəlikləri riskini 17% azaltdığı, ürək-damar xəstəliklərindən ölüm səviyyəsinin isə 3%1 azaldığı qeyd edilir.
Fındıq ürək sağlamlığını yaxşılaşdırmaq üçün ən yaxşı və ən sağlam seçimlərdən biridir.