Toksikoloq, professor Mixail Kutışov özünün Teleqram kanalında detoksikasiyanı təşviq edən beş sadə məhsulu sadalayıb.
Redaktor.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, yaşıl yarpaqlılar və göyərti bağırsaqlardan zərərli maddələrin çıxarılmasına kömək edir. Artıq xolesterindən də təmizləyir.
"Yarpaqlı göyərti liflə, antioksidantlarla və vitaminlərlə zəngindir. Çuğundur kimi əlverişli bir məhsul qaraciyər üçün xüsusilə faydalıdır. O, toksinləri toplamaq üçün fırça kimi işləyir. Siyahıda xolesterin salan sarımsaq da var.
Meyvələr arasında almaya, içkilər arasında isə yaşıl çaya xüsusi diqqət yetirin. Almalar həll olunan lif, vitamin və minerallarla zəngindir. Məhsulun müntəzəm istifadəsi ilə hətta ağır metal duzları bədəndən çıxarılır.
Yaşıl çay bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə aparan antioksidanlarla zəngindir", - Kutışov qeyd edib.
Əvvəllər bu həkim mal əti və toyuq ətini (və ya hinduşka ətini) ən sağlam yeməklər adlandırmışdı. Ev şəraitində keyfiyyətli məhsullardan hazırlanan yeməyin tərkibində dəmir, maqnezium, kalium, B vitaminləri və kollagen var.