AZ

Bu balıq növlərində omeqa-3 daha çoxdur — Somon, skumbriya...

Mütəxəssislər hansı balıqda daha çox omeqa-3 olduğu müəyyən ediblər.

Demokrat.az
xəbər verir ki, Somon, siyənək, skumbriya və sardina omeqa-3 yağ turşuları ilə ən zəngin balıqlardır. Araşdırmalar göstərir ki, bu balıqlar ürək xəstəlikləri riskini 15% azaldır. 

Bu balıqlar xüsusilə ürək problemi olan insanlar üçün böyük əhəmiyyət kəsb edir. Araşdırma “Circulation” jurnalında dərc edilib.

Araşdırmada bildirilir ki, omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan yağlı balıqları daha çox istehlak etmək lazımdır. Omeqa-3-lərin faydaları təkcə ürək sağlamlığı ilə məhdudlaşmır.

 Bu yağ turşuları immun və sinir sistemlərinin düzgün işləməsi üçün də lazımdır.

Omeqa-3 yağ turşuları uşaqların intellektinin tam inkişafı üçün böyük əhəmiyyət kəsb edir. Buna görə də, uşaqların qida rosyonuna qızılbalıq və ya skumbriya kimi balıqları əlavə etmək vacibdir.


Əfsanə Kamal
Demokrat.az

Seçilən
2
demokrat.az

1Mənbələr