EN

“Çin xarici turistləri Bahar Festivalına dəvət edir” – Quo Jiakun

Yazını böyüt
Yazını kiçilt

“Çin tərəfi xarici turistləri ölkədə Bahar Festivalını (ənənəvi Çin Ay Yeni ili) birlikdə qeyd etməyə və onun bayram ab-havasına qərq olmağa dəvət edir”.

Hafta.az-ın yazdığına görə, bu barədə Çin Xarici İşlər Nazirliyinin sözçüsü Quo Jiakun bildirib.

Məlumata əsasən, Çin Xalq Respublikası Dövlət Şurasının İdarəsi bu yaxınlarda mədəniyyət və turizm sahələrində istehlak artımının yeni amillərinin stimullaşdırılmasına yönəlmiş tədbirlərin siyahısını dərc edib. Bu tədbirlərdən biri gəlmə turizm siyasətinin təkmilləşdirilməsi, xüsusilə yeni ölkələr üçün birtərəfli vizasız rejimin mərhələli şəkildə tətbiqidir.

Çinin vizasız siyasəti ölkəyə daxil olan turizmin artmasına səbəb olub. İlin əvvəlindən Çinə səyahətin populyarlığı artıb və xeyli sayda xarici turist Yeni ili Çində qeyd edib. Bəzi turizm agentliklərinin hesablamalarına görə, bu il Bahar Festivalı dövründə xarici turistlərin səyahət sifarişlərinin sayı ötən illə müqayisədə 203 faiz artacaq.

Quo Jiakunun sözlərinə görə, vizasız rejimin yeni ölkələrə uzadılması və yaxşılaşdırılmış şərait sayəsində xarici turistlərin sayı artmaqda davam edir.

Çin diplomatı bildirib ki, 2024-cü ildə xarici vətəndaşlar tərəfindən ölkəyə gələn və gedən səfərlərin ümumi sayı öncəki illə müqayisədə 82,9 faiz artaraq 64,88 milyona çatıb. Eyni zamanda, ölkəyə 20,12 milyon giriş vizasız həyata keçirilib ki, bu da 112,3 faiz təşkil edir. Bu yaxınlarda başa çatan Yeni il bayramlarında ölkəyə gələn xarici ölkə vətəndaşlarının sayı 34 faiz artıb.

Quo Jiakun Çin Ay təqviminə görə İlan ilinə yarım ay qaldığını xatırladıb və bunun UNESCO-nun Qeyri-Maddi Mədəni İrs Siyahısına daxil edilməsindən sonra ilk Bahar Festivalı olacağını qeyd edib.

“Biz xarici turistləri Bahar Festivalında iştirak etməyə, onun şən ab-havasını yaşamağa, Çin qonaqpərvərliyinin hərarətini hiss etməyə və xoşbəxt İlan ilini birlikdə qeyd etməyə dəvət edirik”, - deyə Quo Jiakun sözlərini yekunlaşdırıb.

Chosen
12
hafta.az

1Sources