“Medicina” xəbər verir ki, tibb elmləri doktoru Marqarita Koroleva pivə və araqdan sonra bu insanlarda problem yarandığını bildirib.
“Bu gün əksər böyük insanların bağırsaq disbiozu var. Bu, bağırsaq mikroflorasının pozulması, orda patogen bakteriyaların aktiv çoxalması baş verir.
Bu zaman bəzi qidalara həssaslıq, həzmsizlik yaranır. Bağırsaqda disbiozu olanlarda dəri problemi, halsızlıq və psixikanın pozulması belə ola bilər.
Bağırsaq disbiozu olan xəstələrdə autoummun xəstəliklər də çox olur: ekzema, psoriaz və s.
Eləcə də onlarda depressiya, psixoz, aqressiya olur.
Buğda və üzümdən çəkilmiş içkilər mədəyə düşdükdə, qıcqırma, köpmə yaradır və bununla mikrobiomu daha da artırır, bununla da həmin xəstəliklər və psixi durumun vəziyyəti daha da pisləşir.
10Sources
-
7news.azKimlərə araq, çaxır, pivə olmaz? ( 14827157)
-
bolge.tvKimlərə araq, çaxır, pivə olmaz? ( 14824935)
-
onn.azKimlərə araq, çaxır, pivə olmaz? ( 14823009)
-
bolge.tvKimlərə araq, çaxır, pivə olmaz? ( 14822995)
-
nocomment.azKimlərə araq, çaxır, pivə olmaz? ( 14821813)
-
azia.azKimlərə bunları İÇMƏK OLMAZ? ( 14820885)
-
redaktor.azKimlərə araq, çaxır, pivəOLMAZ? ( 14820505)
-
axar.azKimlərə araq, çaxır, pivə olmaz? ( 14820131)
-
demokrat.azKimlərə araq, çaxır, pivə olmaz? ( 14818809)
-
turkustan.azKimlərə araq, çaxır, pivə olmaz? ( 14786887)