EN

Dondurulmuş kərə yağını yenidən dondurmaq olarmı? -Bunlara diqqət edin!

Kərə yağının dondurulması onun ömrünü uzatmaq üçün bir üsuldur və düzgün dondurulduğu təqdirdə 9 aya qədər saxlanıla bilər.

Bununla belə, dondurulmuş kərə yağının əridilməsi və yenidən dondurulması zamanı bəzi vacib məqamlara diqqət yetirilməlidir.



Medicina.az təqdim edir:

Bir çox qida mütəxəssisinin fikrincə, ərimiş kərə yağını yenidən dondurmaq tövsiyə edilmir. Çünki bu proses kərə yağının keyfiyyətinə mənfi təsir göstərə və bakteriyaların çoxalmasına səbəb ola bilər.

Dadın və keyfiyyətin dəyişməsi

Dondurulmuş kərə yağının əriməsi və yenidən dondurulması kərə yağının dadına və teksturasına mənfi təsir göstərə bilər.

Bakterial artım

Ərimə və yenidən dondurma bakteriyaların artmasına səbəb ola bilər. Bu, sağlamlıq üçün risk yaradır, çünki yağın tərkibindəki mikroorqanizmlər çoxaldıqca yararlılıq müddəti qısalır.




Kərə yağını necə düzgün saxlamaq və əritmək olar?

Soyuducuda ərimə: Kərə yağını soyuducuda əritmək ən sağlam üsuldur və adətən 2-3 saat çəkə bilər. Bu şəkildə əridilmiş kərə yağı bir neçə gün ərzində təhlükəsiz şəkildə istifadə edilə bilər.

Otaq temperaturunda ərimə: Əgər kərə yağından dərhal istifadə etmək lazımdırsa, onu otaq temperaturunda da əritmək mümkündür, lakin bu halda kərə yağı çox uzun müddət saxlanmamalıdır.

Kərə yağını dondurarkən onun təzə qalmasını təmin etmək üçün bəzi ehtiyat tədbirləri görmək vacibdir:

Yaxşı qablaşdırma: Kərə yağını dondurucuya qoymazdan əvvəl onu digər qoxulardan qorumaq üçün dondurucu torbası ilə sarın. Bundan əlavə, onu orijinal qablaşdırmada və ya vakuumla bağlanmış çantada saxlamaq məsləhətdir.

Kiçik hissələrə ayırıb saxlama: Kərə yağının kiçik hissələrdə dondurulması onun yalnız lazım olduqda əridilməsini təmin edir və həddindən artıq ərimə və yenidən dondurmanın qarşısını alır.




Xarab olmuş yağa diqqət yetirin:

Kərə yağının xarab olub-olmadığını müəyyən edən bəzi əlamətlər var. Rəngin dəyişməsi, turş qoxu və ya fərqli dad kərə yağının xarab olduğunu göstərir və bu halda istifadə edilməməlidir.

Nəticədə kərə yağının yenidən dondurulması sağlamlıq baxımından tövsiyə edilmir və onun dadının pisləşməsinə səbəb ola bilər. Ona görə də düzgün saxlanmalı və lazımi miqdarda istifadə edilməlidir.

Aygün Nəbiyeva
Medicina.az

Chosen
5
medicina.az

1Sources