EN

Dünyanın ən təhlükəli 3 qidası

 News24.az ən zəhərli 3 qidanı təqdim edir.

1. SANNAKCI

Koreya mətbəxinə xas yemək olan sannakcidə ahtapot canlı qidaları ilə birlikdə yeyilir. Çadırlardakı sorma yastıqlarının qopmasına baxmayaraq prosesin davam etməsi insan sağlamlığı üçün təhlükə yarada bilər. Məlumdur ki, hər il təxminən altı nəfər sannakcı yeyərkən boğularaq ölür.

2. RHUBARB

Rhubarb tez-tez tortlar və mürəbbələrdə istifadə olunan bir tərəvəzdir, lakin yaşıl yarpaqları zəhərlidir. Bu yarpaqlarda oksalat turşusu var. Oksalat turşusu nəfəs almaqda çətinlik, ürəkbulanma, qusma, mədə ağrıları, qıcolmalar və hətta ölümə səbəb ola bilər.

3. Puffer Balığı

Balıqların bəzi növlərində tetrodotoksin adlı son dərəcə zəhərli maddə var. Sianiddən 1200 dəfə daha zəhərli olduğu bilinən tetrodotoksin onu qəbul edən insanı cəmi 20 dəqiqə ərzində öldürə bilər. 

Yaponiyada və Tokioda tez-tez istehlak edilən Blowfish yalnız xüsusi təlim keçmiş aşpazlar tərəfindən hazırlanmalıdır. Tokio Qida Təhlükəsizliyi Məlumat Mərkəzi, fugu-nun 2006-2015-ci illər arasında ən yüksək ölüm nisbətlərindən birinə səbəb olduğunu bildirdi.

Ağa Dadaşzadə




Chosen
13
50
news24.az

10Sources