AZ

Ətin ilk suyunu niyə atmaq lazımdır? - BU ÜSULLA ŞORBALARINIZ ÇOX DADLI OLACAQ

Müxtəlif ət supları bişirərkən ilk suyunu mütləq atmaq lazımdır.

Turkustan.az xəbər verir ki, əti bişirərkən əvvəlcə suya müxtəlif maddələr keçir: zülallar, yağlar və duzlar. Bununla birlikdə, bulyonda onlarla birlikdə heyvanların yetişdirilməsində istifadə edilə bilən toksinlər, antibiotiklər və ya hormonlar kimi zərərli komponentlər var. İlk bulyonu boşaltmaqla, bu arzuolunmaz maddələrin çoxundan xilas olursunuz.

İkinci bir bulyon ilə necə düzgün bişirmək olar?
Ətin üzərinə soyuq su tökün və qaynadın.
Qaynadıqdan sonra ilk bulyonu boşaltın, əti yaxşıca yuyun və tavaya qoyun.
Ətin üzərinə təmiz su tökün və bişirməyə davam edin.
Qeyd etmək lazımdır ki, ilk bulyonun boşaldılması şorbanın qida dəyərini azaltmır. Faydalı maddələrin çoxu, məsələn, kollagen və ya mikroelementlər ətdə qalır və ikinci bulyona keçir.

Həkimlər nə deyir?
Həkimlər razılaşırlar ki, ikinci bulyonda yemək xüsusilə uşaqlar, zəifləmiş immunitet sistemi və ya xroniki xəstəlikləri olan insanlar üçün vacibdir. Bu, bədəndəki yükü azaltmağa və zərərli maddələrin daxil olmasına mane olur.

Mükəmməl şorba üçün məsləhətlər
Etibarlı təchizatçıların keyfiyyətli ətindən istifadə edin.
Tərəvəzləri yalnız mayenin şəffaf olması üçün ikinci bulyonu süzdükdən sonra əlavə edin.
Zəngin bir dad üçün ədviyyatlar, otlar və köklər əlavə edə bilərsiniz.
İkinci bulyon ilə şorba hazırlamaqla siz təkcə sağlamlığınızın qeydinə qalmayacaq, həm də yeməyin incə dadı ilə ailənizi təəccübləndirəcəksiniz. Bu üsulu sınayın - nəticə sizi təəccübləndirəcək!

Aytən Yaşar/ Turkustan.az

Seçilən
4
3
turkustan.az

10Mənbələr