AZ

Turş portağalı şirin etməyin qəribə üsulu

Qış aylarının sevimli meyvəsi olan portağal, sağlamlıq baxımından çox faydalı olsa da, bəzən çox turş ola bilir. Xüsusilə erkən yığılan portağalların dadı yemək üçün xoş olmaya bilər. 

Yenisabah.az bu problemi həll etmək üçün olduqca effektiv üsulu təqdim edir:

Duzla portağalı şirinləşdirmə üsulu 

Portağalın üzərinə az miqdarda tuz səpin;

Bir neçə dəqiqə gözləyin ki, duz meyvənin dadına nüfuz etsin;

Daha sonra portağalı yeyərək dad fərqini hiss edin.  

Alternativ üsul: Şəkərdən istifadə

  Əgər tuz üsulu sizin üçün uyğun deyilsə, şəkərdən də istifadə edə bilərsiniz. Portağalı dilimləyib üzərinə az miqdarda şəkər səpin və ya portağalın suyuna şəkər əlavə edib qarışdırın. Lakin şəkərin həddindən artıq istifadəsindən çəkinmək tövsiyə olunur.  

Nazim Hacıyev


Telegram kanalımız
Seçilən
12
15
yenisabah.az

10Mənbələr